Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marsch för tillgänglighet

På lördag arrangeras en marsch för tillgänglighet i centrala Kumla. Inger Karlsson, vice ordförande i Kumla DHR-avdelning, är drivande kraft bakom arrangemanget.

Annons

Vad är det som ska ske?– Vi samlas klockan 13.30 på parkeringen bakom Pickaboo. Vi ska ha plakat med förbundets slagord på och nytt för i år är att vi också har två trumslagare i täten. Sen går marschen via gågatan till Kumla torg där kommunalrådet Lennart Eriksson håller tal.

Hur många år har marschen arrangerats?– I sju år. Förra året var det nära att det blev inställt, men då började jag engagera mig eftersom jag tycker det är ett viktigt arrangemang. Tyvärr deltog endast ett tiotal personer då. Jag hoppas på betydligt fler i år. Vi är ett 70-talet medlemmar i föreningen.

Vilka är de främsta bekymren för funktionshindrades tillgänglighet i Kumla?– Det finns väldigt många butiker där vi inte kommer in och även uteserveringar. Och så de förbaskade kullerstenarna på torget! De frågor vi driver berör inte bara oss funktionshindrade utan också den allt större skaran av äldre.