Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marsspelen avslutade – Glanshammartjej sopade rent

Under helgen har Sveriges näst största friidrottstävling inomhus genomförts i Tybblelundshallen i Örebro.
Marrsspelen som tävlingen kallas hade cirka 1000 idrottare på plats.
En som utmärkte sig i skaran var en Glanshammartjej, vid namn Klara Frykholm, som vann samtliga fyra grenar hon ställde upp i.

Annons

LÄS ÄVEN: Rutinerade mittbackskuggen efter försäsongens slut: "Försvarat oss tusen gånger bättre"

I fjol var det bara Julklappsjakten i Göteborg som lockade fler deltagare än Marsspelen när det gäller friidrottstävlingar inomhus. Då hade man runt 3000 starter och i år låg siffran på runt 2800 starter av cirka 1000 olika idrottare i olika åldrar.

Årets upplaga av Marsspelen var den 26:e i ordningen och den genomfördes nu under helgen. Arrangerade gjorde Stocksäters IF och Åsbro GoIF i Tybblelundshallen i Örebro.

Bland länets idrottare gick det bäst för dem som höll till på löparbanan. Till exempel lyckades IFK Noras Braulio Ribeiro vinna guld i herrklassen på både 60 och 200 meter. Och på 800 meter för pojkar 15 lyckades Viktor Sjökvist, tävlandes för arrangörsklubben Stocksäters IF, ta hem segern.

På damsidan ville man inte vara sämre, utan även där tog flera länsidrottare medalj. Bland annat genom Maja Hård, Karlskoga FIF, som tog hem segern på 60 meter och Klara Frih, Åsbro GoIF, som vann 800 meter för flickor 17.

Men den länsidrottaren som stack ut allra mest var Glanshammars Klara Frykholm. Hon sopade nämligen rent i de fyra grenarna hon deltog i. Det vill säga 60 meter, 200 meter, längdhopp och höjdhopp, samtliga i F15-klassen.

60 meter vann hon på tiden 7,99 och kom då fyra hundradelar före tvillingsystern Tindra som tog silvret. Även i längdhopp slogs de båda systrarna i toppen. Klara vann då, medan Tindra fick nöja sig med en tredjeplats.

Tindra tog också en silvermedalj i 60 meter häck och en fjärdeplats i höjdhopp.

LÄS ÄVEN: Här är idrottaren att hålla koll på – när Sveriges näst största tävling intar Örebro: ”Är nya Carolina Klüft”

LÄS ÄVEN: Kumla utslagna av Nykvarn i år igen: ”Surt – vi hade revansch att utkräva”

LÄS ÄVEN: Lindesberg volley städade av Sollentuna – kan avgöra i fjärde kvartsfinalen: "Vi har mer att ge"

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips