Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Martin Mutter prisas

Landstingets kulturpris 2012 tilldelas Teater Martin Mutter, bland annat för ”teaterns förmåga att lyfta människors kreativitet”.
– Kul att någon ser att vi jobbar, säger teaterchefen Carina Nyström.

Teater Martin Mutter är en fri teatergrupp i Örebro som startade sin verksamhet 1987. Teatern spelar och producerar massor av föreställningar för barn och ungdomar från hela länet varje år, men spelar även teater för vuxen publik.

– Martin Mutter har genom långt och troget arbete under 25 års tid bidragit till att utveckla scenkonsten och kulturlivet i hela länet. Det vill vi synliggöra i årets kulturpris, säger landstingsstyrelsens ordförande Marie-Louise Forsberg Fransson.

Ur motiveringen: ”Med fantasi som ledstjärna lyckas Teater Martin Mutter öppna vägar till empati, reflektion och nya sätt att tänka.”

– Det känns jättebra. Alla på teatern blev väldigt, väldigt glada när vi fick reda på det här, säger en stressad Carina Nyström, teaterchef, som är på väg till Östersund när NA når henne.

– Det här är ett viktigt erkännande för oss, speciellt nu när vi jobbar så hårt, säger hon.

Landstingets kulturpris är på 50 000 kronor samt en bronsstayett av konstnären Thorsten Molander.

Landstingsstyrelsen har även utsett tre kulturstipendiater som får dela på 30 000 kronor. Det är dansaren Linn Ragnarsson från Örebro, smyckekonstnären Klara Brynge, Lindesberg, och saxofonisten Johannes Thorell, Örebro.

Såväl kulturpriset som -stipendierna kommer att överlämnas vid landstingsfullmäktiges möte, 27 november.