Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mässa för bättre hälsa

Hälsa och diverse olika sätt att må bättre stod i fokus på Må bättre-mässan som arrangerades i Bergfästet i går. Dessutom invigdes Skaparstugan, en plats där kreativiteten kan flöda.

Annons

Camilla Andersson har skapat Skaparstugan, som är en verkstad och mötesplats för olika typer av hantverkare. Hon har tidigare jobbat som kursledare inom olika tekniker för NBV, och när de skulle lägga ner sina lokaler i Laxå, såg hon behovet av ett annat ställe att vara.

– Det behövs en plats där alla hantverkare kan mötas och sitta och hålla på med sitt eget, säger Camilla Andersson.

Det kommer att hållas olika kurser och studiecirklar i lokalen, men tanken är också att Laxåborna ska kunna titta in och umgås medan de handarbetar.

– Jag ska ta hit en del verktyg som man kanske inte alltid har själv.

Det kommer att finnas flera vävstolar, spinnrockar, ull och mycket annat. Tanken är att besökarna också ska lära av varandra, och på så sätt kan gamla tekniker föras vidare från den äldre generationen till nya utövare.

I övrigt på Må bättre-mässan kunde man ta del av hälsa ur olika perspektiv, både inre och yttre.

Marita Hagefalk från Mariedamm fanns på plats för att demonstrera bland annat öronakupunktur. Hon visar metoden på Dora Karlsson, som berättat att hon har skadat en axel. Genom att trycka på vissa punkter på örat ska läkningen underlättas.

– Vi jobbar med ungefär 400 punkter på örat, och nu har jag valt ut tre som motsvarar axeln. En del känner direkt i den kroppsdelen som de har ont i, men det är inte så vanligt, berättar Marita Hagefalk.

Dora Karlsson känner inget direkt.

– Skönt kan jag inte säga att det var, men det var inte någon stor smärta heller, säger hon.

Återstår att se om axeln blir något bättre.

Annons