Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Massa sommarskoj för de unga

Nu är kommunens sommarlovsaktiviteter igång. Sedan några dagar tillbaka så pågår nu verksamheter under större delen av sommarlovet i Kopparberg, Bångbro och Ställdalen.

Annons
Simskola. Med Ställdalens AIK. Det är något av allt som ingår  i sommarlovsprogrammet. Simskolan har dock begränsat antal platser och kräver föranmälan.

Mellan den 13 juni till den 14 augusti har ett sommarlovsprogram för sommarlovslediga skolungdomar i åldern 6-15 år satts ihop. Och det är en stor mängd av olika aktiviteter som ska genomföras i kommunens regi i samverkan med Svenska kyrkan, föreningslivet, studieförbund samt andra aktörer.

Ambitionen med satsningen är att främja integrationen i samhället och att skapa förutsättningar för att nya kontaktytor kan skapas mellan barn med olika sociala bakgrunder.

Satsningen finansieras via statliga medel för sommarlovsstöd. Ljusnarsbergs kommun fick 110 110 kronor för denna satsning från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Programmet finns nu på Ljusnarsbergs kommuns webbsida och kan laddas ned på olika språk dessutom. Bland annat i utbudet finns aktiviteter i Junis, sommarhäng på fritidsgården, pyssel i församlingshemmet, workshop med konstklubben, skattjakt i ämnet geologi, dans- och musikläger med ABF, bowling, golf, jugger, fotboll, karate, bakning, simskola samt utflykter.

Samtliga sommarlovsaktiviteter är kostnadsfria.

Annons