Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mästaren snabbast inför premiären

16.00 i eftermiddag delas säsongens första STCC-poäng ut. I tidstesterna timmarna före premiären visade regerande mästaren klass.

Annons

Volvo Polestar, som vunnit både förar- och konstruktörsmästerskap de tre senaste säsongerna, visade klass direkt när årets STCC-säsong på fredagen kickade igång med dubbla tidsträningar inför eftermiddagens kval till morgondagens race på Skövde flygplats.

Trefaldige mästaren Fredrik Ekblom, 44, var snabbast på förmiddagen och hans Volvokollega Thed Björk Bang-Melchior, 34, som även han är trefaldig och dessutom regerande mästare, var snabbast på eftermiddagen och totalt.

Team Tidös Richard Göransson fullbordade en länstrippel på förmiddagen – han och Ekblom är från Örebro och Björk från Vretstorp – och såg till att alla tre hamnade topp fyra på eftermiddagen. Då var Björk etta, PWR Racings Daniel Haglöf tvåa, Ekblom trea och Göransson fyra.

Kvalet startar 16.00 med det poänggivande kvalet, som ger startordningen i omvänd ordning till lördagens andra heat, medan superpolekvalet, som ger startordningen till helgens första race, startar 16.20.