Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chewy Chocolate Chip Cookies

Cirka 50 stycken, 40 min + i kyl över natten
Manuela har bland annat amerikanska rötter, vilket märks mycket på hennes bakverk. De här kakorna är härligt sega.

Annons

225 g mjukt smör, rumsvarmt

450 g strösocker

2 msk mörk sirap

3 stora ägg

2 tsk vaniljextrakt

500 g vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1/2 tsk salt

340 g choklad, grovhackad eller knappar

Häll upp smör, socker och sirap i en skål. Det är viktigt att smöret är riktigt mjukt. Kör allt i hushållsassistent eller med elvisp tills det blir riktigt fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och arbeta snabbt ihop, cirka 30 sekunder per ägg. Skrapa av skålens kanter mellan varje ägg så att allt kommer med i blandningen.

Tillsätt vanilj. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en annan bunke. Häll ned i smörsmeten medan du fortsätter mixa.

Tillsätt choklad. Arbeta ihop till en deg. Svep in degen i plastfolie och låt ligga i kylen över natten.

Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i bitar, rulla till små bollar och placera på bakplåtsklädd plåt. Grädda i 15-18 minuter eller tills du ser att de börjar få en gyllenbrun yta. Låt ligga kvar på plåten i 5 minuter innan du lägger över dem på ett fat. (TT)

Mer läsning

Annons