Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djej ma batata

Kycklinggryta med potatis och gröna ärterFör 4 portioner, 90 minuterEn enkel och billig rätt som smakar "dyrt"!

Annons

1 hel kyckling, skuren i stora bitar

2 msk olivolja

3 stora gula lökar, skalade och strimlade

2 vitlöksklyftor, finhackade

1 tsk malen spiskummin

1 tsk malen ingefära

1⁄2 tsk gurkmeja

1⁄2 g saffran (1 kuvert)

3 msk finhackad färsk koriander

3 msk finhackad färsk persilja

4–6 potatisar, skalade

2 dl gröna ärter, frysta eller färska

salt och svartpeppar

färsk chili, finhackad

Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta och fräs lök och vitlök tills de är mjuka. Lägg ned kycklingen och kryddorna inklusive koriander och persilja, bryn i 3-4 minuter med lock.

Tillsätt vatten så att det täcker kycklingen och låt sjuda under lock i 20 minuter. Tillsätt potatisen och sjud ytterligare 25-30 minuter. Rör sedan ned ärterna och låt sjuda under lock i 5–10 minuter. Smaka av med salt och peppar, toppa med finhackad färsk chili.

Mer läsning

Annons