Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En knaprig överraskning

Annons

1. De här mackorna har egentligen bara ett enskilt tillagningsmoment; stekningen av baconskivorna. Efter att du stekt dem lägger du ut skivorna på hushållspapper där de hårdnar och blir knapriga. Kom ihåg att vända på dem efter några minuter.

2. Skär ciabattabröden på mitten och bred dijonsenap på bottendelarna. Ringla olivolja över överdelarna (alltså på den degiga insidan, men det förstod du, antog jag). När baconskivorna blivit knapriga (det går ganska fort) lägger du dem ovanpå senapen.

3. Den röda löken kan du antingen finhacka eller skära i tunna ringar. Ha inte på för mycket av löken eftersom smaken tenderar att ta över. Strö löken över ditt knaperstekta bacon och lägg på salamiskivorna.

4. Mozzarella är en förhållandevis smaklös ost, men det går att enkelt hotta upp smaken genom att raskt marinera den i något med smak. Skeda i en matsked balsamvinäger och en matsked olivolja i en skål, skiva eller bryt upp en mozzarellaboll i mindre bitar och rör ner dem i skålen. Vill du ha extra krut kan du även pressa i en vitlöksklyfta. Tillsätt lite salt och svartpeppar. Osten lägger du ovanpå salamiskivorna.

5. Skölj ruccolasalladen och ha den som sista touch på mackorna. Lägg på ciabattans överdel. Ska du bjuda någon, berätta då inte för någon att mackorna också innehåller bacon (som inte syns dolt under salamin) – låt dem vara en smaköverraskning. Annars äter du en av mackorna till kvällsmat eller mellanmål, och lindar in den andra i folie och tar med till jobbet dagen efter.

Mer läsning

Annons