Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glass i stora lass

Ibland gör vi det så besvärligt för oss. Våndas över vad vi ska servera till dessert när den enklaste lösningen alltid finns tillgänglig. Glass.

Annons

Frysdiskarna i butikerna dignar av mer eller mindre spännande smaker på glass. Det känns som om det kommer nya varje månad. Dessutom börjar det bli allt enklare att få tag på premiumglass med lite högre pris, men också lite bättre kvalité.

Och den enklaste dessert får lätt extra piff av en kula riktigt god glass. Det blir ännu godare när glassen börjar smälta lite och blandas med desserten.

Men framför allt är det ju så urbota enkelt. Bara att skeda upp och servera. Inga krångliga vattenbad eller såser som riskerar att brännas vid. Och du kan själv styra vilken smak på glassen som passar till just den aktuella desserten. Våga gå på magkänslan och välj ut godbitarna ur din butiks sortiment.

Vill du satsa lite extra går det ofta att köpa hem halvlitersförpackningar från bra glassbarer – om du nu har turen att bo i närheten av en sådan.

Fördelen med glass är att den både ger smak och lite extra lyxig krämig känsla, samtidigt som det sker en skön temperaturkrock i munnen när det iskalla möter en varm eller ljummen dessert. Plus att det som sagt är både tillgängligt och busenkelt.

Det finns med andra ord många bra anledningar att glassa till det. Med en kula glass kommer man långt.

Mer läsning

Annons