Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad auberginedipp med pitachips

Mumsigt litet tilltugg att inleda grillkvällen med.

Annons

4-6 portioner, 30 minuter

8 pita- eller tortillabröd

olivolja

flingsalt

1 stor aubergine

1 stor röd paprika

1 kruka färsk koriander

1 vitlöksklyfta, riven

2 msk citronsaft

1 tsk malen spiskummin

1/2 tsk malen koriander

1/2 tsk cayennepeppar

nymalen svartpeppar

Pensla pitabröden med olivolja. Grilla på båda sidor tills de får fin färg, cirka 2-3 minuter. Strö över flingsalt och låt svalna.

Skär auberginen i 3 centimeter tjocka skivor. Pensla med olivolja. Grilla cirka 5 minuter på varje sida. Ta bort skalet.

Pensla paprikan med olja. Lägg på grillen och vänd ofta tills den börjar svartna runt om, totalt cirka 10-15 minuter. Låt svalna något, dra av skalet och ta bort alla kärnor.

Lägg aubergine och paprika i matberedaren. Tillsätt 2 matskedar olivolja, korianderblad, vitlök, citronsaft, spiskummin, malen koriander, cayenne och svartpeppar. Mixa och smaka av.

Dela pitabröden i trekanter och servera med dippen.

Mer läsning

Annons