Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad parmasparris med bearnaisesmör

Kan även göras utan skinka för en helt vegetarisk variant. Passa gärna på att göra dubbel sats av det underbara smöret och frys in. Kanongott till allt grillat.

Annons

4 portioner, 20 minuter

1-2 knippen grön sparris, ganska tjocka

cirka 100 gram parmaskinka eller annan god skinka

olivolja

flingsalt

nymalen svartpeppar

Bearnaisesmör:

125 g smör, rumsvarmt

1 msk väldigt finhackad schalottenlök

1/2 msk vitvinsvinäger

2 msk hackad färsk dragon

tabasco

salt

Bryt av sparrisstänglarna så att det grövsta försvinner. Dela skinkan på längden och linda en remsa runt varje stängel. Pensla med olivolja.

Rör ihop smör, schalottenlök, vitvinsvinäger och dragon. Smaka av med salt och tabasco.

Grilla sparrisen i 6-8 minuter tills skinkan har fått färg. Vänd ofta. Salta och peppra.

Klicka över bearnaisesmör och servera.

Mer läsning

Annons