Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heta hamburgare på hemmaplan

Finns det något bättre än en riktigt god burgare?Hamburgertrenden är stekhet just nu. Vi tipsar om några schysta varianter att fixa på hemmaplan.

Annons

Höganäs, Manhattan eller Södermalm. Överallt hittar man numera kvalitetshamburgare på krogen. Dagens krögare har satt en prestige i att hitta den perfekta mixen av styckpartier för att få exakt rätt fetthalt och smak på färsen. Även på de lyxigaste av restauranger syns numera hamburgare på menyn.

Det finns något oerhört sympatiskt med det. Hamburgare går hem i alla åldrar. Det är inget krångel, bjäfs eller onödigt fjomperi. Det är vad det är. Kött och bröd. Med eller utan grönt. Sedan finns det förstås en uppsjö varianter på det hela, men konceptet är ändå enkel mat som går att käka med händerna.

Jag har ett ställe jag brukar åka till varje fredag. Bara för att få njuta av deras berömda burgare. Den är väldigt enkel och avskalad. Ibland är den himmelsk, ibland supergod, ibland någonstans mittemellan, men aldrig någonsin tråkig.

Men det är ju inte alltid man vill eller kan gå ut och äta. Och alla har trots allt inte ett bra burgarhak i närheten. Jag gör gärna hamburgare hemma. Det är gott, enkelt och hyfsat billigt. Plus att alla kan designa sin egen efter tycke och smak. Oavsett om du föredrar fisk, högrev, kyckling eller vego.

Här är några av mina personliga favoriter när det gäller hamburgare på hemmaplan. Det sitter helt rätt när helgerna har lagt sig.

En burgare är å andra sidan alltid rätt.

Mer läsning

Annons