Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lätt rätt som gördig lagom mätt

Solen steker in i sommarköket, badtrött stapplar man hem efter dagens vedermödor. Minsta möjliga ansträngning är det som gäller.

Annons

En anledning till att grillarna går varma från norr till söder i semestertider är att det är så enkelt. Men lite variation kan ju faktiskt vara välkommet, även under latmansdagarna. Grönsakerna är som allra bäst och om man har möjlighet kan man unna sig möjligheten att handla på lokala gårdsbutiker. Det smakar bättre, kostar ofta mindre och är för det mesta betydligt färskare.

Några av mina personliga snabba favoriter i sommartider är italiensk strimlad biff, tagliata di manzo, som smakar gudomligt och som är enkel att laga.Rökt fisk är en annan pålitlig polare för lata sommarkockar. Den behöver ju inte tillagas över huvudtaget, men är ändå både mättande och nyttig. Rör ihop en skön kall sås till och du är hemma. Ta vara på sådant som blivit över: Gör en potatissallad av gårdagens kokta potatis, stimla ner biffen i salladen och gör en omelett av chorizon. Enkelt, helt enkelt.

Mer läsning

Annons