Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mysmat med stil

Ibland är det mest förbjudna det mest lockande. Att bara få sjunka ner i en slöhög och käka middagen framför tv:n kan tyckas oemotståndligt slutkörda kvällar. Och något man väl ändå borde få unna sig emellanåt.

Annons

Men det är skillnad på soffpotatis och soffpotatis. Har man väl hamnat i soffan måste man ju nödvändigtvis inte sjunka så lågt att man slafsar i sig mikromat direkt ur formen. Det finns roligare alternativ.

Varför inte mysa med stil? Jag har komponerat ihop några lättlagade smårätter som funkar finfint framför tv:n, men som ändå känns värdiga.

Inget är särskilt krångligt eller avancerat, men tillsammans ger de ändå en känsla av en trevlig måltid med det lilla extra.

Här tycker jag gott att man kan få ta hjälp av halvfabrikat för att skynda på processen. Allt för att minska den mentala stressen som lätt får en att ge upp och ringa efter en pizza. Gör egna pizzaslicar i stället.

Låt barnen få lägga på (eller byta ut) fyllningen så blir de nöjda och glada. Stick åt dem frukt och bär under tiden om blodsockret börjar sjunka.

Den här menyn passar också perfekt om man bjudit hem gäster på en drink men inte utlovat full middag. Välj en av rätterna eller servera alla - och ingen lär vilja vimla vidare på annat håll.

Avslappnat och enkelt, men ändå personlig mysmat med viss klass. Med eller utan tv.

Mer läsning

Annons