Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pannkakor med citron, ricotta och smörstekta äpplen

Kalasgod variant av amerikanska pannkakor med en frisk och lite syrlig touch.

Annons

4 portioner, 30 minuter

Äpplen:

2 msk smör

2 äpplen, i klyftor

1/2 tsk kanel

2 msk råsocker

1/2 citron, skalet

flingsalt

Pannkakor:

3 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

1 msk råsocker

1/2 citron, skalet plus lite saft

3 1/2 dl standardmjölk

3 stora ägg

125 g ricotta

Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt äpplen (skala om du vill), kanel, råsocker, rivet citronskal och en nypa flingsalt. Stek på medelvärme tills äpplena mjuknat en aning och fått lite färg. Rör om då och då.

Blanda mjöl, bakpulver, vanligt salt och råsocker i en bunke. Vispa upp mjölk, äggulor, ricotta och rivet citronskal i en annan bunke. Vispa ihop med den torra blandningen. Tillsätt eventuellt lite citronsaft.

Vispa äggvitorna i en absolut torr skål, helst av aluminium, till fast skum. Vänd försiktigt ned i smeten.

Stek pannkakorna i smör på ganska hög värme ett par minuter på varje sida eller tills de får fin färg och har stelnat.

Servera med äpplen, lönnsirap och eventuellt lite grekisk yoghurt.

Mer läsning

Annons