Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta- räddaren i nöden

Pasta är en livräddare av rang. Billigt, snabbt och förbaskat gott om det lagas på rätt sätt.

Annons

Små knep på vägen kan väl kanske ändå komma väl till pass. Har du till exempel testat den svartpepparrullade getosten i kräftpasta, föreligger en överhängande risk att den blir en återkommande klassiker i ditt framtida pastakokande.

Tricket att mosa en del kikärtor och blanda med hela, hör också till de mer användbara. Har man lite mer tid på sig kan det löna sig att koka pastan i själva kikärtsröran med lite extra vatten. Då får den en underbar smak och krämighet.

Annars är väl egentligen det enda man behöver tänka på att inte koka sin pasta för länge. Smaka hellre än titta på klockan. Att slå i en skvätt av kokvattnet är också en god idé, stärkelsen ger både smak och konsistens. Och lägg gärna på någon krona när du väljer pastasort. Mitt tips är napolitanska Garofalo; de italienska matmammor jag korsförhört väljer alla det märket. De Cecco är också ett bra alternativ.

Sedan är det bara att kasta loss bland pastakastrullerna. Mycket salt, rejält med vatten och ett huvud fullt av fantasi räcker längre än du tror.

Mer läsning

Annons