Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Recept: Ädelostpaj

Perfekta pajer heter en liten bok med en samling favoritrecept inskickade från massor av entusiaster runtom i landet.

Annons
Kanske laga lite ädelostpaj i helgen?

Här hittar man pajer för alla tillfällen - alltifrån brunchen till buffén, kyrkkaffet och kvällsmaten.

Vi fick låna ett av pajrecepten, signerat Paj-Eva.

Pajdeg:

4 dl vetemjöl

200 g smör

1 dl vatten

Fyllning:

1 paket ädelost

75 g valnötskärnor

1 dl keso

1 dl mellangrädde

2 ägg

2 vitlöksklyftor

salt

Gör pajdegen, tryck ut den i pajformen och förgrädda i 200 grader varm ugn.

Riv ädelosten och hacka valnötskärnorna. Blanda detta och rör ner keso, grädde och ägg. Pressa vitlöksklyftorna och tillsätt dem. Smaka av blandningen med salt, häll den i pajskalet och grädda i 200 grader tills den "stannar".

Mer läsning

Annons