Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Recept: Labba med snabba sillinläggningar

Det är skojigt att göra sin egen sill. Och det behöver inte alls ta lång tid.I dag tipsar vi om julens snabbaste sillinläggningar.

Annons

Visst går det alldeles utmärkt att köpa färdig sill. Det är sannerligen inget att skämmas över. Men det är roligare att göra sin egen. 

Numera är det dessutom nästan löjligt enkelt. Använder du dig av den så kallade 5-minuterssillen tar det faktiskt just inte mycket mer än fem minuter. Du kan förstås använda vanlig urvattnad inläggningssill eller saltsill också, men räkna i så fall med att sillen behöver betydligt längre tid på sig för att bli klar.

Och det allra skojigaste med att lägga in sin egen sill är att det är ett ypperligt tillfälle att experimentera efter eget huvud och smaksinne. Allting går, inget är fel, allt är tillåtet. Testa dig fram till din egen favoritblandning och våga ta ut svängarna ordentligt.

Väljer du snabbvarianten, med 5-minuterssill eller matjessill, som jag har utgått från i mina recept kan du räkna med att sillen går att äta på studs. Men ju längre den får stå och mojsa till sig i kylen, desto mer kommer den att smaka. Kan förslagsvis vara en prima sysselsättning på kvällen före julafton. Lagom komplicerat medan du formulerar rim i skallen och smuttar på en kopp glögg och nynnar på lämplig jullåt.

Julmys med enkla medel. Och snabba!

Mer läsning

Annons