Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ädelost med äggula och rom

1 smörrebröd, 5 minuter
En kombination som går att variera med olika sorters lagrad ost. Danskarna är verkligen grymma på ost. Prova gärna sorter du inte smakat förut.

Annons

(eventuellt smör eller flott)

1 salladsblad

1-2 rejäla skivor ädelost, t ex danablu (eller annan lagrad ost)

1 rödlöksring

1 äggula

1 msk mörk rom

1 skiva ljust bröd eller danskt rågbröd

Bred eventuellt brödskivan med smör eller flott. Lägg på salladsbladet och osten. Skär en rejäl rödlöksring, placera den ovanpå osten och knäck försiktigt äggulan inuti. Ägget ska inte rinna ut förrän man börjar äta smörrebrödet.

Skvätt över lite rom. Den här smörgåsen tål att stå en stund och kan därför förberedas innan du gör de andra. Den brukar sitta fint på sluttampen. Servera gärna med en "lille en". (TT)

Mer läsning

Annons