Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äppelmos

Annons

3 kg äpplen, helst av fast, syrlig sort

5 dl vatten

9 dl strösocker

1 citron

2 krm natriumbensoat

1. Skär bort alla fula bitar från frukten. Skala och ta bort kärnor och kärnhus. Skär fruktköttet i bitar och lägg i kastrull.

2. Slå på vatten och lägg på lock. Koka upp på svag värme och sjud frukten mjuk men inte helt mosad i cirka 15 minuter. Frukten är söt och kan, om man har otur, fastna i botten på kastrullen. Rör om i kastrullen lite då och då för att förhindra detta.

3. Lyft kastrullen av spisen och rör ner sockret.

4. Koka upp det sötade fruktmoset. Pressa saften från en citron och rör ner den tillsammans med natriumbensoat som blandats ut med lite fruktmos.

5. Häll upp äppelmoset i rena, varma glasburkar. Sätt på lock och låt svalna. Förvara moset svalt och mörkt. Äppelmos kan även frysas i plast- eller pappersförpackningar.

Mer läsning

Annons