Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bruschetta med rostad vitlökscreme och sparris

4 portioner, 15-25 min (beroende på metod)
Det händer något magiskt när man rostar vitlök. Men det gäller att se till så att den inte bränns, då blir den otäckt besk.

Annons

2 msk olivolja + extra

salt

ev. cirka 2 msk crème fraiche eller färskost

4 skivor baguette

4-8 sparrisstänglar

flagad parmesan

nymalen svartpeppar

3-5 vitlöksklyftor

Hacka vitlöken och rosta i 2 msk olivolja i en kastrull tills den precis börjar få lite färg och dofta. Men akta så det inte bränns, då blir det beskt. Mixa alltsammans.

Du kan också lägga in hela vitlöksklyftor i ugnen och rosta dem i 225 grader tills de blir mjuka och sedan skala dem och mixa med olja.

Nu kan du välja att lägga till crème fraiche eller färskost för en mildare smak. Smaka av med salt.

Bryt eller skär av sparrisen och stek hastigt i olja. De ska fortfarande ha spänsten kvar.

Rosta eller grilla brödskivorna. Bred på vitlökscrèmen och toppa med sparris och flagad parmesan. Dra ett par tag med pepparkvarnen över.

Servera som förrätt eller drinktilltugg.

Mer läsning

Annons