Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chiliscampi med vitlök, druvor och kokos

Annons

4 portioner

De söta druvorna ger bra balans till chilins hetta och gör räkorna oemotståndliga.

450 gram råa scampiräkor

1 msk finhackad ingefära

2 vitlöksklyftor, finhackade

1 färsk chili, finhackad

1 chipotlechili, blötlagd, urkärnad och finhackad

1 dl gröna vindruvor, urkärmade och halverade

machesallad

1 msk citronsaft

salt

Kokossås med aprikos och chipotlechili

1 dl kokosmjölk

1 dl mjölk

1 chipotlechili, eller en färsk röd jalapeño

4 torkade aprikoser

2 msk citronsaft

skal från 1/4 citron

salt

Skala de råa räkorna. Skala apelsinen och citronen, gärna med en cestskalare, och koka skalen 1 minut i vatten. Häll bort vattnet och finhacka skalen tillsammans med vitlök och chili. Ta bort fröhuset på chilin om du vill ha en mindre het anrättning.

Dela druvorna och ta bort eventuella kärnor.

Stek räkorna i en het stekpanna med olivolja. När räkorna blivit lätt rosa tillsätt vitlök, chili och ingefära. Stek någon minut till och tillsätt druvorna. De ska bara bli varma.

Koka kokosmjök och mjölk tillsammans med chili och grovt hackade aprikoser i 10 minuter. Sila av och salta och peppra och tillsätt citronsaft. Vispa såsen fluffig med handmixer innan den serveras.

Lägg upp räkor tillsammans med machesallad på en tallrik och ringla kokossåsen över.

Mer läsning

Annons