Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från Makrillsmacka till röda bär med honungsyoghurt

Annons

MAKRILLMACKA MED SOMMARGRÖNT4 portioner, 5 minuter

En nyttig favoritmacka som jag brukar svänga ihop när jag absolut inte orkar göra något annat. Funkar både som förrätt och liten lunch.

1/2 gurka

4 skivor grovt bröd

2 burkar makrill i tomatsås

1 knippa gräslök

1 färsklök

4 rädisor

örtskott och färska örter

tabasco eller strimlad röd chili

nymalen svartpeppar

Skiva gurka och lägg på brödskivorna. Fördela makrillen ovanpå. Strimla gräslök och färsklök. Skiva rädisorna. Fördela grönt, lök och rädisor över makrillen tillsammans med generösa mängder skott och färska örter.

Stänk på tabasco eller strö över chili efter smak och dra ett par rejäla tag med pepparkvarnen. Servera genast.

ASIATISK ROSTBIFFSALLAD4 portioner, 10 minuter

Färdig rostbiff är otroligt smidigt att använda sig av under lata dagar. Ge den lite extra skjuts med en asiatisk dressing och du får en förträfflig och matig sallad.

400 g stekt rostbiff

2 salladslökar

4-6 små kvisttomater

5 rädisor

1/2 gurka

1 orange paprika

1 mango

50 g machésallad

1 kruka färsk koriander

Dressing:

1 röd chili, finhackad

1 msk riven färsk ingefära

1/2 dl rapsolja

1 1/2 lime, skal + saft

2 msk fisksås

2 tsk råsocker

2 tsk sesamolja

Strimla rostbiffen grovt och lägg i dubbla plastpåsar.

Blanda alla ingredienserna till dressingen och häll över köttet. Låt vila svalt medan du fixar resten.

Strimla salladslöken, dela tomater och rädisor och tärna gurka och paprika. Skala, kärna ur och skiva mangon. Blanda alltsammans med machésallad, korianderblad och mango. Häll över rostbiffen tillsammans med dressingen och blanda försiktigt. Klart!

Om du vill ha en ännu matigare sallad kan du lägga till blötlagda nudlar.

RÖDA BÄR MED HONUNGSYOGHURT4 portioner, 2 minuter

Bär är sommargodis med minimal arbetsinsats. Varför krångla till det?

2 dl hallon

1 dl röda vinbär

2 dl jordgubbar

3 dl turkisk yoghurt

2 msk akaciahonung

färsk mynta eller citronmeliss

Ansa bären och dela jordgubbarna i mindre bitar.

Vispa ihop yoghurt och honung. Varva bär och honungsyoghurt i glas. Dekorera med mynta eller citronmeliss.

Du kan också vispa grädde med honung. Även det kalasgott till röda bär. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons