Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad frukt med dadelbalsamvinäger

Kan tillagas på alla sorter av grilalr.

Annons

Till 4 personer

1 honungsmelon

1 färsk ananas

1 liter färska, fasta jordgubbar

1 msk dadelbalsamvinäger (eller annan frukt- eller bärvinäger)

1 msk strösocker

Att äta till:

vispad, kyld grädde

1. Skär melon och ananas i ungefär 2 centimeter tjocka skivor. Skär bort det hårda skalet på båda frukterna. Skär även bort den hårda mittbiten från ananasskivorna samt peta bort kärnhuset mitt i melonen. Jordgubbarna grillas med fästet kvar.

2. Grilla melon och ananas ungefär 2 minuter per sida. Jordgubbarna grillas sammanlagt ett par minuter och måste rullas runt några gånger för att inte bli övergrillade och mosiga.

3. Lägg upp frukten på tallrikar. För att få kontrastverkan med sockret är mörka tallrikar att föredra. Ringla över dadelbalsamvinägern och strö över socker. Serveras med en klick riktigt kall, vispad grädde.

Mer läsning

Annons