Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillade currymusslor

Annons
Även musslor går att grilla. Vi fyller dem med magiskt currysmör.

4 portioner, 20 min

Att grilla musslor känns äventyrligt och kul. Jag älskar dessutom kombon musslor och curry.

1-2 nät musslor

100 g smör

2 schalottenlökar, finhackade

1/2-1 msk curry (beroende på styrka)

2 vitlöksklyftor, rivna

2-3 msk bladpersilja, finhackad

salt och nymalen svartpeppar

Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna och stek schalottenlöken lite lätt. Pudra över curry, rör om och låt steka med i någon minut.

Rör resten av smöret mjukt. Tillsätt currylöken, vitlök och persilja. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Skrubba musslorna och ta bort "skägget". Släng de musslor som inte stänger sig när du knackar på dem.

Lägg dem på riktigt hett grillgaller. Grilla i 5-7 minuter eller tills de öppnar sig. Kasta dem som är stängda. Peta i lite currysmör i varje mussla och grilla ytterligare en halv minut.

Servera med iskallt vitt vin som lätt förrätt.

Mer läsning

Annons