Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillade ingefärsräkor i salladsskål

Annons
Grillade ingefärsräkor serveras i skålar av krispiga salladsblad.

4 portioner, 20 min + minst 30 min marinering

Ett fräscht och trevligt sätt att servera grillade räkor. Kungsräkor är ett bra alternativ till miljöboven jätteräkor.

500 g räkor med skal eller 2 pkt kungsräkor (MSC-märkta)

5 cm färsk ingefära, riven

2 vitlöksklyftor, rivna

2 msk fisksås

1 lime, skal och saft

1/2 dl olivolja

1 tsk sesamolja

1/2-1 röd chilifrukt, strimlad

Tillbehör:

1 huvud isbergssallad

1 kruka koriander

1 knippa rädisor, finskurna

2-3 morötter, skalade och tunt strimlade

jordnötter, hackade (kan uteslutas)

sweet chilisås

Rör ihop ingefära, vitlök, fisksås, lime, olivolja, sesamolja och chili. Häll upp i dubbla plastpåsar och lägg ned räkorna. Knyt om och kläm försiktigt på påsen så att marinaden kommer åt överallt. Låt vila i kylen i minst 30 minuter.

Trä eventuellt upp räkorna på blötlagda bambuspett. Grilla över stark värme i 30 sekunder på båda sidor för vanliga räkor, 2 minuter per sida för kungsräkor.

Servera i salladsblad tillsammans med korianderblad, rädisor och morötter. Strö över jordnötter och toppa med sweet chilisås. Linda ihop och käka med fingrarna.

Mer läsning

Annons