Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gubbröra med löjrom i ägg

6 portioner, 20 minuter
Jag älskar gubbröra och serverar det mer än gärna till påsk. Det här är en effektfull presentation som brukar gå hem.

Annons

1 rödlök, finhackad

1 ask ansjovis à 125 g, hackad

1 knippa persilja, hackad

smör

80 g löjrom

salt

nymalen svartpeppar

dill

grovt bröd

6 ägg

Koka äggen lite mindre än hårdkokt, cirka 5 minuter. Skala och spara ena halvan av varje ägg, så intakt som möjligt. Skär äggen i tärningar.

Mjukstek löken i smör. Tillsätt ansjovis (spara spadet) och persilja. Låt ansjovisen smälta i pannan, vänd sedan ned ägghacket och ansjovisspadet och låt det bli varmt. Salta och peppra.

Fördela i ägghalvorna och toppa med en klick löjrom. Garnera med dill och servera med grovt bröd.

Mer läsning

Annons