Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hagdahls äggvåfflor

Annons

0 portioner

Cirka 10 laggar

3 ägg

1 dl vatten

2 tsk strösocker

1 kryddmått salt

3 dl vetemjöl

125 g smält smör

2 dl gräddmjölk

Vispa samman ägg, vatten, strösocker, salt och mjöl till en jämn smet.

Smält smör i en kastrull på låg värme. Låt fettet svalna något innan det blandas ned i smeten. Vispa till sist i gräddmjölken.

Hetta upp våffeljärnet. Pensla järnet med fett och slå lite smet i mitten på laggen. Grädda och lägg upp de färdiga våfflorna på galler, sida vid sida, för att de inte ska bli alltför mjuka.

Våfflorna bjuds med vispad grädde, sylt och, i mån av tillgång, lite färska bär.

Mer läsning

Annons