Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Het apelsinchutney

Annons

6 portioner

2 apelsiner

3 morötter

6 torkade aprikoser

1 gul lök

1-2 vitlöksklyftor

1/2-1 röd chili

1 hel kanelstång

1 dl socker

1/2 dl äppelcidervinäger

2 dl kycklingbuljong

salt

3-4 tsk arrowrot eller maizena

Skala och skär morötterna i centimetertjocka skivor och tärna aprikoserna. Skala och dela löken i klyftor, finhacka vitlöken. Kärna ur chilin och strimla tunt.

Rispa eller riv skalet på apelsinerna. Filea dem sedan och skär fruktköttet i grova bitar.

Lägg alla ingredienser, utom apelsinerna och arrowrot eller maizena, i en kastrull. Låt sjuda under lock tills morötterna mjuknat. Lägg i apelsinskal och -bitar. Smaka av med salt.

Låt sjuda ytterligare en liten stund. Rör ut maizena eller arrowrot i 3/4 dl kallt vatten, häll i blandningen, rör om och låt koka en kort stund till konsistensen blir lagom simmig.

Servera ljummen eller rumstempererad till fisk, fläskkött, kyckling eller vilt.

Mer läsning

Annons