Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Het tomat- och äppelmarmelad med lime och mandel

Annons

0 portioner

1-2 burkar, 40 minuter

En annorlunda marmelad som är suverän till ostbrickan eller frukosttoasten.

500 g mogna tomater, gärna plommon

200 g syrliga äpplen

1 lime

1 dl skållade hela mandlar

1/2-1 tsk chiliflakes

4 dl syltsocker

Skålla, skala och hacka tomaterna. Skala och riv äpplena grovt. Riv limeskalet. Dela limefrukten i halvor och pressa ur saften. Blanda hackade tomater, äpplen, saft och skal från limen, skållad mandel och chiliflakes i en gryta och låt blandningen koka under lock i 10 minuter. Rör ner syltsocker och koka i ytterligare fem minuter under omrörning. Ta grytan från värmen och skumma noga. Häll upp i varma väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.

Servera till starka ostar eller på rostat bröd.

Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Mer läsning

Annons