Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Italiensk tonfiskpastej

6 portioner, 1 timme
Superb liten smakstinn rackare som passar perfekt att bre på små snittar och servera till ett glas bubbel eller som en liten förrätt.

Annons

1 dl mjölk

2 burkar tonfisk i olja (à 200 g), helst miljö- och delfinmärkt

2 dl färskriven parmesan

1 dl olivolja

1 tsk salt

1 nypa chiliflakes

1 citron, skalet

nymalen svartpeppar

2 skivor kantskuret vitt bröd

cocktailkapris

citronskivor

basilikablad eller bladpersilja

1-2 ciabattabröd

Till servering:

Sätt ugnen på 175 grader. Ställ in en form med vatten till ett vattenbad.

Lägg brödet i blöt i mjölken i 10 minuter. Ta sedan upp och krama ur det ordentligt. Mixa det tillsammans med avrunnen tonfisk, parmesan, olivolja, salt, chili, rivet citronskal och peppar.

Smörj en liten form och fyll den med smeten. Täck med folie och grädda i vattenbad i 30 minuter. Låt svalna helt.

Stjälp upp pastejen på ett fat. Garnera med cocktailkapris, citron och basilika eller persilja. Servera med grillade eller rostade ciabattaskivor.

Perfekt som liten förrätt, alternativt tilltugg till ett glas prosecco.

Mer läsning

Annons