Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jordgubbsrecept

Annons

4 portioner, 15 minuter

Jordgubbar med vanilj- och pepparspetsad getostkräm

Enkelt men raffinerat sätt att pimpa jordgubbarna.

1 l jordgubbar

1 citron

150 g mild mjuk getost

1/2 dl vispgrädde

1/2 vaniljstång

nymalen svartpeppar

färsk basilika eller mynta

Snoppa jordgubbarna och dela dem. Pressa över lite citronsaft.

Rör ut getosten med grädde. Skåra vaniljstången på längden och skrapa ur fröna, blanda ner i krämen och smaksätt med svartpeppar.

Servera jordgubbarna med getostkrämen vid sidan om att doppa i. Dekorera gärna med mynta eller basilika.

Rosésangria med jordgubbar

4-6 portioner, 15 minuter

Somrig sangria är alltid trevligt att servera som fördrink.

1 l jordgubbar

1 apelsin

1 lime

1 nektarin

1 flaska rosévin

5 dl 7-up eller mineralvatten, efter smak

1-2 dl konjak, efter smak

2 dl apelsinjuice

is

färsk mynta

Rensa jordgubbarna och skiva dem. Tvätta apelsinen och limen och skiva dem tunt. Skär nektarinen i klyftor.

Lägg frukten i en stor tillbringare. Slå på rosévin, läsk eller mineralvatten, konjak och apelsinjuice. Rör om och tillsätt is och färska myntablad.

Serveras svalt.

10 stycken, 10 minuter

Lomo är spansk lufttorkad fläskfilé som smakar oväntat fint till jordgubbar.

Jordgubbsspett med lomo och mynta

10 jordgubbar

10 skivor lomo (eller annan god skinka)

färsk mynta

Dela jordgubbarna om de är stora. Trä upp jordgubbar på tandpetare, trä sedan på en skiva lomo, toppa med några myntablad och kanske ytterligare en jordgubbe. Servera som tilltugg till ett glas rosé.

4 portioner, 45 minuter

Grillfestens tuffaste tillbehör.

Jordgubbssalsa med mango

250 g jordgubbar

1 mogen mango (eller 250 g fryst, tärnad)

1 msk råsocker

1 lime

1-2 gröna chilifrukter efter smak

1 msk finhackad syltad ingefära

2 msk strimlad citronmeliss

1/2 dl olivolja

salt

Snoppa och rensa jordgubbarna, skär dem i skivor eller bitar. Kärna ur och tärna mangon (tina fryst).

Blanda bär och frukt med socker, skal och saft av limen, urkärnad finhackad chili och finhackad ingefära. Rör ner olivoljan. Tillsätt citronmeliss och smaka av med salt.

Låt stå och samla smak i kylen i en halvtimme.

Servera till grillat.

Mer läsning

Annons