Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalasgod kräftlag

3 dygn
Att koka om frysta kräftor i egen lag är ett fiffigt sätt att ge dem nytt liv. Lagen funkar förstås även till hemkokta kräftor.

Annons
Sommarens vassaste klo!

Frysta kräftor

1 1/2 l vatten per kilo kräftor

1 flaska porter, 33 cl

1 msk honung

16 dillkronor

1 dl grovt salt, knappt

Tina kräftorna i paketen i kylskåp i två dygn.

Blanda vatten, porter, honung, hälften av dillkronorna och salt. Koka upp och låt koka ihop tills allt har löst sig, cirka 5 minuter. Om du använder okokta kräftor: Lägg i kräftorna och koka 8 minuter. Kyl ned så snabbt som möjligt.

Om du använder tinade: Låt lagen svalna. Lägg nya dillkronor i en skål, lyft upp kräftorna med lämpligt redskap och lägg dem ovanpå de nya dillkronorna. Sila över lagen. Tänk på hygienen och håll fingrarna borta.

Låt dra ett dygn i kylskåpet.

Recept: Mia Gahne

Assistent: Malin Winqvist

Mer läsning

Annons