Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapris- och pepparrotsmos med brynt smör

Ett mos som passar kalasbra till stekt fisk.

Annons
Sätt smak på moset med kapris och pepparrot. Supergott till stekt fisk.

4 portioner, 35 minuter

3 msk hackad kapris

1/2-1 dl färskriven pepparrot (efter smak)

1 citron, skalet + lite saft

1-2 msk dijonsenap

2 msk hackad bladpersilja

Koka moset enligt grundreceptet, med den skillnaden att smöret (50 g) bryns i en kastrull tills det får lite färg och börjar dofta nötigt. Steker du fisk till så använd smöret som fisken stekt i.

Blanda sedan ner kapris, pepparrot, rivet citronskal (tvätta den först) och dijonsenap. Smaka av med lite citronsaft. Strö över persiljan.

Mer läsning

Annons