Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassisk Toast Skagen

4 portioner, 20 minuterEn klassiker, skapad av Tore Wretman och kallskänkan Karin Chädström. Latmasken använder majonnäs på burk.

Annons

1 msk dijonsenap

1 msk vitvinsvinäger

1 tsk HP-sås

cirka 1 1/2 dl solrosolja

1 knippa dill, finhackad

2 msk gräddfil

200 g skalade räkor (ca 400 g oskalade)

50 g löjrom eller stenbitsrom

salt

nymalen vitpeppar

smör

4 skivor vitt formbröd, kantskurna

1 citron, skivad

1 äggula

Se till att alla råvaror till majonnäsen är rumstempererade.

Häll gulan i en kopp, rör i senap, vinäger och HP-sås, blanda noga. Tillsätt oljan i en tunn stråle under ständig omrörning tills majonnäsen tjocknat. Detta kan även göras i mixer.

Tillsätt dill (spara lite), gräddfil, räkor och nästan all rom. Smaka av med salt och peppar.

Smörstek brödskivorna och klicka sedan på röran.

Dekorera med rom, dill och citronskivor.

Mer läsning

Annons