Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knallgrönt mos med pinjenötter

Till fisk, vegetariska rätter eller korv

Annons
Mixa i rucola för ett härligt knallgrönt mos med pepprig smak. Pinjenötter ger lite att bita i.

4 portioner, 40 minuter

1 sats potatismos enligt grundreceptet

1 påse/ask rucola

1/2 dl rapsolja, gärna av god kvalité

50 g pinjenötter

1 tsk nystött svartpeppar

ev lite citronsaft

Koka moset enligt grundreceptet.

Mixa rucola med rapsolja, häll blandningen i moset och rör om.

Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de får färg och börjar dofta. Blanda ner dem i moset tillsammans med nystött svartpeppar.

Smaka av, kanske med lite citronsaft.

Servera gärna till kokt fisk. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons