Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krondillsaioli

Annons

4 portioner

Den franska klassiska vitlöksmajonnäsen får smak av svensk sensommar. Görs med fördel en dag innan kalaset. För att lyckas med en aioli är tricket att alltid ha samma temperatur på äggulor och olja samt att hälla olja mycket försiktigt. Då skär den sig inte lika lätt.

1 dl rapsolja

1 knippe krondill, hackad

3 äggulor, rumstempererade

1 msk fransk senap

1 vitlöksklyfta, finhackad

2 dl rapsolja

1 tsk vinäger

Salt och peppar

Mixa rapsolja med krondill. Låt stå minst en kvart. Sila genom finmaskig sil. Ställ åt sidan. Blanda äggulor med senap och vitlök. Vispa försiktigt (droppvis) ner oljan. Vispa hela tiden. Fortsätt att vispa ner krondillsoljan. Avsluta med vinäger, salt och peppar.

Mer läsning

Annons