Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Küfte

Annons

0 portioner

Till ris och köttbullarna:

1 kg grötris

2 kg nötfärs

1 ägg

1/2 tsk svartpeppar

1 tsk salt

Till såsen:

2 medelstora gula lökar

3 l vatten

100 g kokta kikärter

5 msk matolja + lite olja till fräsning

4 medelstora kokta potatisar

1/2 tsk svartpeppar

1 tsk salt

Såsen:

Hacka löken i små bitar och fräs i matolja tills den fått en svag gyllene färg. Häll då i vattnet, oljan och rör i kikärterna, svartpepparn och saltet. Låt koka medan du förbereder bullarna.

Ris och köttbullarna:

Blanda ris, ägg, salt och peppar och rör om väl. Blanda därefter i färsen och rör om. Det är väldigt noga att allt mixas ihop väl.

Rulla mixen till något mindre bollar och lägg dem i den kokande såsen. Skär potatisarna i fjärdedelar och lägg i dem också. Låt koka i cirka en timme eller till riset är färdigt, vilket som än kommer först.

Servera med pressad citron.

Mer läsning

Annons