Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kycklingsallad med ingefärsfläsk och blue cheese-dressing

Annons

4 portioner, 25 minuter

Massor med härliga smaker i denna sköna sommarsallad.

75 g rökt sidfläsk

2 vitlöksklyftor

3 cm färsk ingefära

olivolja

200 g haricots verts

1 grillad kyckling

10 champinjoner

2 tomater

1 paprika

valfria sallatsblad

75 g ädelost

1 dl lätt-crème fraiche

1 tsk flytande honung

Skär bort svålen på fläsket. Skala och hacka vitlök och ingefära. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs fläsket gyllenbrunt. Tillsätt haricots verts, ingefära och vitlök mot slutet. Fräs ytterligare några minuter under omrörning.

Rensa kycklingen och skär köttet i fina bitar. Skiva champinjonerna, klyfta tomaterna och strimla paprikan. Bottna med valfri sallad på ett fat. Arrangera kyckling och grönsaker ovanpå.

Mixa ädelosten med crème fraiche och honung. Ringla över salladen och servera.

Mer läsning

Annons