Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lammburgare med basilikadressing

En tuff lammburgare och med pigg basilikadressing är en lysande kombo.

Annons
En lammburgare är aldrig fel. Smaksätt med lite rökig barbequesås och en pigg basilikadressing.

4 portioner, 15 min

400 g lammfärs

1 dl barbecuesås, helst rökig

1 vitlöksklyfta, riven

2 msk hackad bladpersilja

salt

nymalen svartpeppar

Dressing:

1 kruka färsk basilika

1 1/2 dl crème fraiche eller kesella

1 msk olivolja

salt

nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hamburgerbröd

salladsblad

tomat

rödlök, skivad

Blanda lammfärs med barbecuesås, vitlök, persilja, salt och peppar. Forma fyra hamburgare av smeten.

Mixa basilika och lite crème fraiche snabbt, tillsätt resten av crème fraichen och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Stek eller grilla burgarna i 2-4 minuter på varje sida, beroende på hur välstekta du vill ha dem.

Värm bröden. Fördela sallad och tomat på bröden. Lägg på burgarna och toppa med dressing och rödlöksringar. Lägg på andra brödhalvan och servera genast.

Recept: Mia Gahne

Assistent: Malin Winqvist

(TT Spektra)

Mer läsning

Annons