Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lammspett med merguez och rostad paprika

Annons

2 merguezkorvar

ca 100 g rostad paprika (på burk)

1 rödlök

Marinad:

2 msk hackad färsk mynta eller 2 tsk torkad

1 msk spiskummin

1 citron, skal + saft från halva

2–3 vitlöksklyftor

2 1/2 msk soja

1/2 dl olivolja

2 tsk honung

1 msk hackad färsk rosmarin eller 1 tsk torkad

nymalen svartpeppar

Sås:

1/2 dl ajvar relish

1 dl naturell yoghurt

1 msk hackad färsk mynta

4 portioner, 20 min + marinering 500 g lammstek

Skär lammköttet i kuber. Blanda samtliga ingredienser till marinaden väl. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Låt ligga i minst ett par timmar, helst över natten i kylen.

Lägg träspett i blöt i minst en timme.

Skär paprikan i remsor. Dela korven i mindre bitar och linda en paprikaremsa kring varje korvbit. Torka av marinaden från köttet. Skala och skär rödlöken i klyftor.

Varva lammkött, korv och rödlök på spetten. Grilla.

Rör ihop ingredienserna till såsen och servera tillsammans med en härlig sallad.

Mer läsning

Annons