Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljummen leverpastej med bacon och champinjoner

1 smörrebröd, 15 minuter
En solklar danskfavorit. Ljummen blir leverpastejen en magisk upplevelse, vilket är svårt att föreställa sig innan man provat.

Annons

2-3 skivor bacon

5 färska champinjoner, tunt skivade

salt

nymalen svartpeppar

1 salladsblad

1/2 skiva danskt rågbröd

1 ask smörgåskrasse

1 skiva (1/2-1 cm tjock) leverpastej, gärna dansk

Värm leverpastejen i 175 grader i ugnen i 5 minuter eller en minut i mikron. Den ska inte bli för varm, bara ljummen.

Knaperstek baconet under tiden och låt champinjonerna steka med. Salta och peppra på svampen. Lyft upp baconet och låt rinna av på hushållspapper.

Lägg ett salladsblad på brödskivan. Placera leverpastejen ovanpå.

Fördela bacon och svamp ovanpå pastejen. Klipp över krasse. Servera genast.

Mer läsning

Annons