Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljummen morotssallad med rostade pumpakärnor

Läckert grön mat där morötternas smak verkligen kommer till sin rätt.

Annons

4 portioner, 20 minuter

500 g morötter

2 msk olivolja

2 msk citronsaft

1/2-1 tsk spiskummin, gärna hel

1 nypa chiliflakes

flingsalt

nymalen svartpeppar

2 msk pumpakärnor

1 kruka färsk koriander, grovhackad

Skrapa eller skala morötterna och skär dem i sneda slantar. Koka i lättsaltat vatten tills de mjuknat något, men fortfarande har spänsten kvar. Låt rinna av.

Blanda morötterna med olivolja, citronsaft, spiskummin och chiliflakes. Salta och peppra.

Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de börjar "poppa". Strö över morötterna tillsammans med koriandern.

Servera varm eller ljummen med extra citronklyftor. Gott till fisk och grillat.

Gillar du inte koriander kan du byta ut den mot bladpersilja, färsk oregano eller dill.

Mer läsning

Annons