Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matiga baguetter med paprikakräm

Annons

4 portioner

50 g jäst

5 dl vatten

3 msk olja

2 tsk salt

4 dl rågsikt

9-10 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet och oljan i en kastrull till 37 grader. Häll det ljumma vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt sedan salt, rågsikt och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig till den släpper bunkens kanter. Jäs under en bakduk i cirka en timme.

Sätt ugnen på 225 grader. Häll upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i sex delar. Forma delarna till längder. Vrid dem löst och lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs ytterligare cirka 20 minuter under bakduk.

Pensla bröden med ljummet vatten och grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna på galler.

Paprikakräm:

4 röda paprikor

1 pressad vitlöksklyfta

200 g Philadephiaost

salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 275 grader grillvärme Ta bort kärnhuset på paprikorna och skär dem i klyftor och lägg klyftorna på en oljad plåt med skinnsidan upp. Grilla dem i ugnen i cirka 12 minuter tills de är svarta och blåsiga. Ta bort skalet med en liten kniv medan paprikorna fortfarande är varma. Skär dem därefter i mindre bitar. Blanda paprikahacket med vitlöken och Philadelphiaosten, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Fyll baguetterna med blandad sallad, paprikakräm, grillad kyckling, knaperstekt bacon, soltorkade tomater, skivad färsk gurka och toppa med ärtskott.

Mer läsning

Annons