Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mias bästa bbq-sås

1 rejäl sats, 30 minuter
Jag är lika stolt över den här såsen som över mina barn. Nästan i alla fall.

Annons

2 msk rapsolja

1 dl chilisås

1/2 dl HP-sauce

1/2 dl äppelcidervinäger

1 1/2 dl tomatjuice

1/2 dl svartvinbärsgelé

2 msk mörk sirap

2 msk Worcestershiresås

1 tsk liquid smoke

2 tsk kanel

2 tsk kakao

1 tsk kryddpeppar

1 tsk rökt paprikapulver, alt. ancho-chilipulver

1/2-1 tsk cayennepeppar

salt

1 liten rödlök, finhackad

Mjukfräs löken i oljan i en kastrull utan att den tar färg.

Tillsätt chilisås, HP-sauce, vinäger, tomatjuice, gelé, sirap, Worcestershiresås, liquid smoke, kanel, kakao och kryddpeppar. Låt puttra en stund och smaksätt sedan med paprikapulver (eller ancho), cayenne och lite salt.

Låt sjuda i 15 minuter, låt svalna något och mixa.

Överbliven sås kan förvaras i försluten glasburk i kylen i uppåt två veckor.

Mer läsning

Annons