Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mozzarellarecept

Annons

Mozzarella med bresaola och sparris

4 portioner, 15 minuter

Fräscht, lätt och läckert. Allt hänger på en god ost som inte får vara kall.

1-2 mozzarella, gärna buffel-

1 knippa grön sparris

80 g bresaola

1 citron

olivolja

balsamicokräm (finns bl a i Zetas sortiment)

flingsalt

nymalen svartpeppar

pistaschnötter

Se till att osten är rumstemperad. I nödfall: Lägg hela påsen i en skål med varmt vatten medan du förbereder resten.

Bryt av ändarna på sparrisen och skala nedre delen. Ångkoka i i 1-2 minuter, de ska fortfarande vara spänstiga. Kyl ned i isvatten och låt rinna av.

Bryt sönder mozzarellan och fördela på fyra tallrikar, varva med bresaola och sparris. Riv över lite citronskal och pressa över saft. Ringla över olivolja och droppa på några droppar balsamicokräm. Salta, peppra och toppa med grovhackade pistaschnötter.

Citronmarinerad mozzarella

4 portioner, 40 minuter

Här får mozzarellan en extra krämighet som kompletteras med både syra och sting.

2 mozzarellaostar, helst buffel-

2 dl crème fraiche

1 citron

1 röd chili

olivolja

färsk oregano

flingsalt

nymalen svartpeppar

Skiva mozzarellaostarna. Bred ut skivorna på ett fat. Bred över crème fraiche så att den täcker osten helt. Tvätta citronen. Skala tunt med potatisskalare utan att få med det vita. Strimla skalet fint och strö över. Pressa sedan över halva citronen och salta och peppra.

Kärna ur chilifrukten och strimla riktigt tunt. Fördela strimlorna överst och strö över oreganoblad. Ringla över olivolja.

Låt stå i rumstemperatur i minst en halvtimme. Servera som förrätt, gärna med en bit gott bröd.

Spett med örtdippad minimozzarella

cirka 10 stycken, 15 minuter

Superenkelt partytilltugg, som ändå känns gott och lätt.

1 pkt minimozzarella

1 kruka färsk basilika x

olivolja

flingsalt

1 ask cocktailtomater

svarta urkärnade oliver, helst kalamata

små träspett

Hacka basilikabladen. Ringla lite olivolja över mozzarellakulorna och strö över lite flingsalt. Rulla sedan dem i basilikahacket och se till så att så mycket som möjligt fastnar.

Varva mozzarella, tomater och oliver på små spett. Servera som drinktilltugg.

Mer läsning

Annons