Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örtbakad sommarpotatis

Annons

4 portioner

1 kg färskpotatis

6 kvistar färsk mynta

3 saftiga klyftor färsk vitlök

10 kvistar färsk timjan

50 g smör

flingsalt

svartpeppar

Skrubba potatisen. Koka dem precis mjuka i lättsaltat vatten med myntakvistarna i 10-15 minuter. Skala vitlöken under tiden och krossa i mortel tillsammans med timjan, smör, flingsalt och svartpeppar.

Låt potatisen rinna av och lägg upp i en långpanna eller avlång ugnsform. Tryck till dem lite lätt med en gaffel så att de går sönder utan att falla isär.

Klicka over örtsmöret och strö på lite extra flingsalt, timjan och peppar. Baka i 200 grader i cirka 45 minuter eller tills de blir gyllenbruna.

Servera till grillat.

Mer läsning

Annons