Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örtkryddade förrättsvåfflor

Annons

0 portioner

Cirka 10 laggar

3 ägg

1 dl grönsaksbuljong

1 kryddmått salt

1 kryddmått lökpulver

3 dl vetemjöl

125 g smält smör eller margarin

2 dl gräddmjölk

2 msk finhackad gräslök

2 msk finhackad persilja

1 msk finhackad, färsk timjan

Till serveringen:

150 g skalade räkor

1 citron

2 dl gräddfil eller crème fraiche

Vispa ägg, grönsaksbuljong, salt, lökpulver och mjöl till en jämn smet.

Smält smör eller margarin i kastrull på låg värme. Låt fettet svalna något innan det blandas ned i smeten. Vispa i gräddmjölken och avsluta med finhackade örtkryddor.

Grädda våfflor och lägg dem sedan bredvid varandra på ett galler. Detta gör att de inte blir alltför mjuka. Våfflorna serveras med räkor, citron och lite gräddfil eller crème fraiche.

Mer läsning

Annons