Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pannkakor

För 4 personer/8 pannkakor
2 1/2 dl vetemjöl
5 dl mjölk, 3 %
3 ägg
1 krm salt
1 tsk strösocker
1 dl sockerdricka eller fruktsoda
1 msk smält smör
Att äta till:
god sylt
vispad grädde
färska bär

Annons

1. Tippa upp allt mjöl i en vispvänlig skål. Vispa ner drygt hälften av mjölken, gärna med elvisp, så det blir en tung, klumpfri smet. Därefter vispas resten av mjölken i.

2. Knäck i ett ägg i taget under fortsatt vispning. Avsluta med ett kryddmått salt. Smeten blir bäst om den får stå och dra i en halvtimme före stekning. Vispa ner sockerdrickan eller fruktsodan strax innan pannkakorna ska gräddas.

4. Till första laggen smälts smöret i pannan. Grädda pannkakorna och vik ihop dem i två slag när andra sidan gräddats. Serveras med vispad grädde, sylt och färska bär. Äts pannkakorna som dessert kan de sötas extra med strösocker vid serveringen.

Mer läsning

Annons